top of page

2020

תמונת הסופר/ת: Efrat DaganEfrat Dagan

לכבוד תחילתו של עשור חדש המשמש לו מעבר לדצמבר- החלטתי לחזור לספר שנקרא The 2020 Workplace, ספר מלפני 10 שנים על עולם העבודה העתידי בשנת 2020. את הספר קראתי לפני איזה חמש שנים ושום דבר ממה שכתוב בו לא נשמע היום כמו מדע בדיוני. נהפוך הוא, בהסתכלות לאחור הוא אפילו נראה מעט שמרני.

אז הנה מה שצפו שיקרה עד שנת 2020 בעולם העבודה:

  1. חמישה דורות עובדים יחד בשוק העבודה. השונות של העובדים במקומות העבודה תגדל ולא רק בנושא הגיל. על מעסיקים יופעל לחץ להעסיק באופן מגוון מבחינת גיל, מין ומוצא.

  2. ידרשו כישורים מורכבים יותר ובינתחומים : פתרון בעיות, קשב, ניתוח מידע, בניית יחסים, עבודה בצוות ויכולת תקשורת.

  3. גלובליזציה: העולם יהפוך שטוח. יהיו יותר ויותר דוגמאות בהם מטה החברה ימצא מחוץ לארה"ב למשל. גיוס עובדים יתרחש בשווקים מגוונים. במובנים מסויימים כח האדם יהפוך וירטואלי: יעבוד ממשרדים מרוחקים בשעות שונות..

  4. מקומות עבודה דיגיטליים: שימוש נפוץ בכלי שיתוף, בלוגים, דפי וויקי וכו'. לעובדים תהיה זהות דיגיטלית שהם יתחזקו.

  5. טכנולוגיה ניידת: שימוש בהודעות טקסט, אתרים מותאמי נייד, שימוש בטכנולוגיה של טלפונים ניידים לאפליקציות ארגוניות.

  6. חיבוריות: אנחנו מחוברים בכל שעה ומכל מקום, יכולים לעבוד מכל מקום. יש טשטוש בין פנאי לזמן עבודה. שימוש באותן טכנולוגיות לעבודה ולחיים האישיים ( פייסבוק, גוגל וכו)

  7. שיתוף: משיתוף משאבים דרך שיתוף מידע, שיתוף שירותים ונכסים. מחללי עבודה משותפים, דרך מסמכים משותפים ועד קארפול לעבודה.

  8. לימוד חברתי: שימוש בפלטפורמות דיגיטליות להכשרה של עובדים כמו קורסים דיגיטליים, קורסי מונחי עובדים ושימוש בקורסי MOOC על ידי ארגונים.

  9. אחריות חברתית: ארגונים מעורבים במטרות חברתיות ככלי לשיפור עסקי וניהול המוניטין העסקי.

  10. דור המילניום בעבודה: יותר חופש בעבודה: חופש ביטוי, חופש לעבוד באופן גמיש מבחינת זמן ומקום, תפירה אישית של חווית העבודה, דורשים שקיפות וערכיות מן המעסיק, מבקשים לעבוד בסביבה שמעניקה חוייה, רוצים עבודה שמתנהלת מהר, מחפשים ענין וחידוש.

אז מה יקרה בעשר השנים הבאות?

רוצים לקבל את הפוסט הבא במייל?

כתובת דואר אלקטרוני

Subscribe


פוסטים אחרונים

הצג הכול
Your paragraph text.jpg

בואו נגייס

bottom of page