top of page

איך מוצאים עבודה ב 2023?

תמונת הסופר/ת: Efrat DaganEfrat Dagan

שיקופית אחת שמספרת את כל הסיפור: הסיכוי להתקבל באמצעות משלוח קורות חיים לאתר החברה או מודעות דרושים קטן יותר, ובייחוד בתקופה הזאת שבה השוק סובל מצמצוצים ויש הרבה מועמדים מנוסים שמתמודדים על כל משרה. אז מה לעשות אחרת?

*פרופיל לינקדאין מלא ומותאם לתחום שאתם מחפשים הוא הדבר הכי חשוב בפער- הסיכוי למצוא עבודה באמצעות הרשת הוא כיום כ 28% ונמצא במגמת עלייה מתמדת ואילו הסיכוי להתקבל באמצעות משלוח קורות חיים לאתר דרושים או אתר החברה 5-10% ונמצאת בשחיקה , כלומר פרופיל לינקדאין מפורט ברמת קורות חיים ועם שימוש בדגשים של המשרות אליהן אתם מכוונים. פעילות שוטפת בלינקדאין, כולל הרחבת הרשת, תגובה או שיתוף וכו יגבירו את הסיכוי שתעלו כמועמדות רלבנטיות. במובנים מסויימים חברות משקיעות המון באיתור מועמדים ברשת מאשר הן משקיעות בלבחון את מי שפונה אליהן. הסיבה לכך היא שיש להם את היכולת לפנות למועמדים ישירות במקום לחכות שמועמדים יפנו אליהם. זה הולך ומשנה את האופן שבו אנשים מוצאים עבודה

(ראו התמונה) *היכרות עם אנשים מהתחום והרחבת המעגל של אנשים שאתם מכירים מהתחום לצורך הכרת התחום, הבנת התחום ואיתור לאו דווקא משרות- אלא הזדמנויות... תעזור לכם לזהות משרות שלא פורסמו ולעקוף את התור *פנייה פרואקטיבית לאנשים בחברה דרך קשר אחר אפילו כשאין משרה ( שימו לב רק 20-30% מן המשרות מפורסמות בפועל). *חבר מביא חבר- מוביל לכ 28% מן הגיוסים בממוצע- אין ספק שפנייה באמצעות מכרים היא אמצעי מעולה, חשוב לצייד אותם בקורות חיים מותאמים היטב לתחום ולהעזר בהם ללמוד על החברה ותהליכי הגיוס. חברות השמה- אחראיות לכ22% מן הגיוסים בחברות וגם הן מגיעות הרבה פעמים למועמדים באמצעות הרשת בניגוד לעבר שבו חברות שהיו משקיעות בפיתוח מאגר הנתונים שלהם, הן יכולות להישען על הרשת כמאגר חי ועדכני. *השיקופית לקוחה מסקר מקורות הגיוס שנערך בשנת 2023 על ידי חברת HRD- תודה ליעקב רוזן וויקי גרונר שעושים עבודת קודש עבור תחום הגיוס בישראל. תודה רבה לכם!




פוסטים אחרונים

הצג הכול
Your paragraph text.jpg

בואו נגייס

bottom of page