top of page

לא לפנות אליי לא לדבר אליי אל תבוא אליי אל תתקשר אליי

כשאני מספרת למועמדים ש בישראל למעלה מ50% מהגיוסים קורים ברשת - כלומר ניזומים על ידי המעסיק או הדהנטרים, חברות השמה הם מתמרמרים. למה השוק לא יכול להיות פשוט יותר- שוק שבו פנית למשרה או פנו אליך ישירות מהמעסיק. מדוע צריך תעשייה שלמה לתפיסתם היא מתווך מיותר המייצר רעש ובלגן או פניות לא תמיד מדויקות- התמונה כרגיל יותר מורכבת וחשוב להסביר אותה:


  • צוותי הגיוס קטנו משמעותית בשנים האחרונות ואחת הדרכים הכי מהירות לגייס היא לפנות למי שמצוי בשוק כל הזמן, עם רשת קשרים ענפה שיכול לקצר משמעותית את תהליך הגיוס.


  • ישנם מקרים בהם לארגון משתלם יותר להוציא את העבודה החוצה: שהמשרה דיסקרטית, כשאין לו פנאי /כח אדם/ מומחיות בתחום הגיוס


  • בסיס הנתונים של מערכת הגיוס שריר וקיים אבל בגדול החוק מגביל את התקופה שבה ניתן לשמור בו את קורות החיים, והרשת מציעה מאגר דינמי, עדכני ומתפתח שקל יותר לעבוד מולו


  • מועמדים מתלוננים כי הם מקבלים לעיתים פניות לא רלוונטיות ברשת- מבחינתם הפניות באמצעות הרשת הן טרדה מיותרת, אבל הם שוכחים שהפרופיל שלהם לא מספיק עדכני, אין בו פירוט וניסיון הוא דבר הנתון לפרשנות, ומבחינת המגייס בכל מקרה משתלם להמשיך ולנסות


  • מבחינת המעסיקים כדאי לפנות להרבה מועמדים לאורך זמן על מנת לחסוך עלויות גיוס ולהגיע לאנשים יוצאי דופן למשרה גם במחיר של הרבה עבודה שיורדת לטמיון , ואכן רב הפניות הן עקרות, רב התגובות שליליות.

  • לינקדאין היא הפלטפורמה העיקרית שדרכה ארגונים מגייסים - והיא רשת חברתית אבל בעצם כלי לניהול קריירה- היא מאפשרת לארגונים להיות בשוק כל הזמן, להכיר את מי שעובד ולהרחיב את מצאי המועמדים למשרה וכן לאורך זמן להוזיל את עלויות הגיוס.







Your paragraph text.jpg

בואו נגייס

bottom of page